Vänsterpartiet bäst i frågesport om HIV

Under årets Almedalsvecka har RFSL och RFSL Ungdom jobbat för att öka kunskapen om hiv i Sverige. I år är det 30 år sedan hiv/aids upptäcktes första gången i Sverige. Redan från början var gruppen män som har sex med män en av de mest utsatta grupperna. Så är det fortfarande, men kunskapen om detta är låg och hiv-preventionen fokuserar alltför lite på män som har sex med män (MSM) och andra utsatta grupper som till exempel migranter. Det vill vi ändra på! Därför har vi lanserat kampanjen Från bögpest till tystnad – satsa rätt, stoppa hiv.

Inför Almedalsveckan har vi ställt frågor till varje partis representant i socialutskottet i riksdagen. Frågorna ställdes per telefon och politikerna hade inte tillgång till frågorna i förväg.

Nu är alla partiers resultat presenterade, vänsterpartiet klarade sig klart bäst. Sämst gick det för miljöpartiet och kristdemokraterna. Sverigedemokraterna tillfrågades inte.

Resultat:

4,5 poäng (av 7): Vänsterpartiet
3,5 poäng: Folkpartiet och Socialdemokraterna
3 poäng: Centerpartiet
2,5 poäng: Moderaterna
2 poäng: Miljöpartiet och Kristdemokraterna

Under hela Almedalsveckan har alla också kunnat lära sig mer om hiv på RFSL:s blogg om HIV: http://hivisverige.wordpress.com. Varje dag har också blogginlägg av politiker, aktivister och andra publicerats på bloggen. Där finns också vårt Hiv-manifest, fakta om hiv i Sverige och rapporter och studier om hiv, hiv-prevention och säkrare sex.

Intressant?
I media: GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements