Svenska gangsters bakom spelskandal och uppgjorda matcher i Norge

En spelskandal  med flera uppgjorda matcher inom den norska fotbollen har avslöjats. Flera klubbar och enskilda personer har hört av sig och anmält misstänkta matcher till det norska fotbollsförbundet (NFF) som sen gjort en polisanmälan. Ett par matcher misstänks vara fixade och en match har ställts in:

Den påståtte kampfiksingen kan ha skjedd i Østsiden 4-3 seier over Follo i 2. divisjon 24. juni. Samme dag ble det spilt en annen kamp i divisjonen som også blir sett nærmere på.

Frigg – Asker 7-1 er et annet «mystisk» resultat samme dag.

Ifølge Dagbladets  opplysninger mistenker fotballforbundet at det er spilt et såkalt dobbeltspill på oddsen på disse to kampene. Det skal være snakk om milliongevinst for de som spilte dette dobbeltspillet.

Seier til Østsiden ga 2,35 i odds og Frigg-seier over Asker 2,45  på Norsk Tippings langoddsprogram søndag 24. juni.  Det ga en samlet odds på 5,75 for de to kampene, som ikke sto på resultatoddsen eller oddsbomben hos det statlige spilleskapet på Hamar.

– Follo-kampen har ført til at den andre kampen også er under mistanke. Det er en indirekte forbindelse mellom kampene når det gjelder oddsspill, forklarer generalsekretær i NFF, Kjetil Siem.

I tillegg er det mistanke om kampfiksing i gårsdagens adeccoligaoppgjør mellom Ull/Kisa og Hamkam. Kampen ble avlyst i går formiddag.

Enligt norsk media ska det också finnas kopplingar till svenska gangsterkretsar i Stockholm. Det ska handla om kriminella nätverk med kopplingar till det forna Jugoslavien:

– NFF har mottatt opplysninger om et eksjugoslavisk miljø med utspring i Sverige skal være involvert. Informasjonen kan være riktig eller gal. Jeg kan i øyeblikket ikke si noe om det før vi har gått våre runder med politiet, sier generalsekretær Kjetil Siem.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements