Språk och samhälle

Människans språkBoktips
Människans språk
Per Linell
Gleerups Utbildning AB

Språk och samhälle

Att språket är ett fascinerande fenomen som binder samman våra vardagsgemenskaper, samhällen, folk och nationer framgår klart av faktaboken ”Människans språk” – en kvartssekelgammal språk(psykologisk) klassiker, som nu nytryckts ännu en gång. Boken har en frisk sjuttiotalsradikalism, parad med en för den tiden ovanligt öppen syn på de biologiska begränsningarna av människans beteende.

Första halvan är absolut läsvärd för den som söker allmänbildning. Andra halvan av boken är mest för studerande och specialintresserade – mycket av torra grammatiska teknikaliteter. Vad jag inte förestår är att förlaget inte uppdaterat boken – det finns ju mycket nytt kring djurforskning, språkvetenskap och evolutionspsykologi. Biologin är på frammarsch och har allt mer att säga om språket.

Hans Norebrink

Läs mer: Sics, Google, Johan Kant,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Köp boken hos Adlibris

Advertisements