Massmordet i USA påminner oss om Breiviks massmord

Nästan ett år efter Anders Behring Breiviks politiskt motiverade massmord och terrordåd begick en uppenbart psykiskt störd US-amerikan ett massmord en biograf. För det är skillnaderna. Breivik är en fascist, en rasist som utförde sitt då utifrån sin politisk uppfattning. US-amerikanen Holmes är sjuk.

Det finns många fler som delar Breiviks fascistiska och rasistiska uppfattningar och som mycket väl kan begå samma typ av handlingar i framtiden om vi inte ordentligt motarbetar dessa åsikter och de människor och partier som framför dem.

Därför borde inte Sverigedemokraterna få skriva i tidningar, de borde inte intervjuas och de ska inte heller uppmärksammas i något sammanhang. Deras dag i Almedalen borde har förbigåtts med tystnad eller så borde de inte få nån dag överhuvudtaget. Det finns ingen anledning för oss andra att legitimer den sortens parti. För den sortens parti delar i grunden de åsikter som ledde till att Anders Behring Breivik mördade och bombade.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • 2loveisr8

  Aer Breivik sjuk? Han verkar ju faktiskt gilla att skjuta maenniskor och han tyckte han gjorde det enda raetta. Huruvida Holmes aer sjuk aer for tidigt att saega. Kanske aer han bara  en ”copycat”. En (foervirrad?) man som lever i sin egen vaerld, konstruerad tillmestadels av serieteckningar. Ordet ”Knight” sammanlaenkar de tva och ”Jokern” tar revenge ett aar senare.

  Vi blev uppfostrade till att vara ”baettre”, att vara nagon eller nagot, men det aer svaart att se sanningen i vitoegat och inse att man aldrig kommer att bli likabra som (pappa) eller lyckas i sina studier/arbete pga reella eller imaginaera hinder. Inte foer att denna ”sanning”  behoever vara ens egna sanning, men vi ser oss sjaelva mest genom vad vi tror att andra och samhaellet taenker om oss.

  Breivik hade en mycket framgaangsrik far, men han var inte tillgaenglig for honom som ung. Anders! Ville Du bara visa Pappa att Du minsann kan ocksa? Ville Du visa honom att Du klarar mentalt att baade planera och genomfoera ett krig? Duktig pojke! Du gjorde det men tyvaerr sa misslyckades Du med Ditt egentliga maal!

  Ungdomspartiet har fler ny medlemmar aen nagonsin!
  Demokrati och Multiculturism har vuxit starkare!
  Vaerlden tillhoer oss alla oavsett hudfaerg och haerkomst!

  Kaerlek och Godhet kommer alltid att vinna!
  Peace!

 • Pingback: Ett år med Utøya | Stefan Bergmark()

 • Mattarahkka

  Inte så smart att INTE låta SD yttra sig som du önskar, om du egentligen är FÖR demokrati och yttrandefrihet, och det vill jag tro att du är. SD är INVALDA i ett demokratiskt val. Tala med dem är det ända rätta.

  • Du har nog missuppfattat yttrandefrihet. Yttrandefrihet är frihet att få säga vad man tycker. Jag har aldrig hävdat att SD inte ska få yttra sig. Det innebär inte att man behöver lyssna eller att nån annan (ex.vis media) ska sprida vad man tycker. Inte heller innebär det att man behöver diskutera med vem som helst. Sådant väljer man själv och kan alltså välja bort att diskutera med SD. Media vidarebefordrar ju inte va Socialistiska Partiet tycker, inte en i Göteborg där SP sannolikt har ett medlemskap i nivå med MP, KD och Folkpartiet samt fler medlemmar än centern. Jobbigt för oss? Ja, Odemokratiskt? Nej. Brott mot yttrandefriheten? Nej.

   Inom de valda församlingarna ska man förstås parta med SD och behandla dem som vems som helst. Men inte utanför.

   • Mattarahkka

     Njae du Anders, nedanstående talar för sig självt. Det är ingen demokrat som skriver att SD inte borde ha fått någon dag öht…

    ”Därför borde inte Sverigedemokraterna få skriva i tidningar, de borde
    inte intervjuas och de ska inte heller uppmärksammas i något sammanhang.
    Deras dag i Almedalen borde har förbigåtts med tystnad eller så borde
    de inte få nån dag överhuvudtaget.”

    Kan du utveckla hur du tänker ”ordentligt motarbeta dessa åsikter och de människor och partier som framför dem.” —
    –liksom i praktiken?

 • Pingback: Demonstrera mot de som mördar och överfaller aktivister | Svensson()