Kuba är inte direkt känt för politiska mord

En av Kubas mer kända dissidenter dog i en trafikolycka. Hans namn var Oswaldo Paya. Hur känd han egentligen är har jag dock ingen aning om. Med i bilen var en ung svenska kristdemokratisk politiker. KDU:s ordförande Aron Modig. Han överlevde, men skadades.

Oswaldo Paya har enligt frun hotats i en lång rad år. DN antyder på grund av det att det skulle handla om ett politiskt mord. Det är inte sannolikt. Kuba har inte gjort sig direkt känt för politiska mord så det handlar troligen inte om det denna gång heller. Speciellt inte med tanke på att en svensk politiker också befann sig i bilen. Det vore helt osannolikt korkat att göra det i ett sånt sammanhang.  Så det är säkerligen en helt vanlig trafikolycka. Inget annat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements