Tobias Brandel blandar ihop korten om Pride-festivalen

Pride-arrangörerna i Stockholm hade uppenbarligen planerat att ha pro-israelisk propaganda som en del av programmet i år. Det är självklart rimligt att protestera mot det. Men redan utan att några protester formulerats eller annonserats i nån större skala så har arrangörerna ställt in den aktuella programpunkten. Detta har fått SVD:s Tobias Brandel att gå i taket, börja yra om vänsterextremister och konspirationer samt visa sin okunskap och sin inskränkhet. Hur lite han vet illustreras av det faktum att han packar ihop AFA och Ofog med varandra och hävdar att de hotar Pride på grund av den pro-israeliska programpunkten. Så vitt jag vet arbetar ingen av de organisationerna med Israel-Palestina-frågan så det hela är förmodligen ett rent påhitt i några förvirrade vindlingar i Tobias Brandel, vad det verkar, rätt oorganiserade och kaotiska hjärna.

Därefter kopplar Brandel ihop det motiverade  och riktiga motståndet mot en pro-israeliska programpunkt med en förvirrad och olämplig protest mot några poliser på HBTQ-festivalen i Göteborg i år och en protest mot Migrationsverket förra året. Protester som varken har med Israel, AFA eller Ofog att göra. Protester som alltså inet har något smband med eventuella protester mot den pro-Israeliska programpunkten Men för Brandel spelar det ingen roll. Han kopplar ihop även AFA och Ofog med protesten i Göteborg och alltihop med Israel-Palestinakonflikten. Snacka om förvirring.

Jag tycker inte man ska protestera mot polisens hantering av HBTQ-personer (mot vilken det kan riktas kritik) på det sätt som gjordes vid HBTQ-festivalen i Göteborg, men det måste finnas också finnas nån rimlighet i kritiken mot protester i samband med Pride. Nån sån rimlighet finns inte i Brandels drapa. Han blandar ihop äpplen med päron och hittar på hotbilder och konspirationer som knappast finns i verkligheten. Att nån känner sig orolig på grund av en protest som Ofog genomför är för mig helt obegripligt. Organisationen är en icke-vålds organisation och fullständigt harmlös. Är man rädd för dem som Tobias Brandel påstår att folk är så måste man ha allvarliga problem själv.

Sen kopplar Tobias Brandel ihop queer-begreppet med vänstern. Det kan han göra därför att det i huvudsak är människor som kallar sig vänster som använder begreppet. Men begreppet är som jag ser det inte vänster alls. Ungefär lika lite som djurrätt är det.

Kanske är problemet att Tobias Brandel vill ha en politiskt ofarlig och oförarglig karneval som inte retar upp en käft, som inte förändrar ett dugg. En kommersiell tillställning som förvandlar olika sexuella minoriteter till cirkusdjur är kanske vad Brandel vill ha och då får han förstås problem med folk som vill ha en politisk aktivitet. Med folk som vill använda Pride som ett tillfälle att försöka förändra och påverka samhällsutvecklingen. Kanske är det så att folk också vill ha slut på den kidnappning av Pride som gjorts av kommersiella intressen.

Intressant?
Läs mer: Vänsterpartiet,
Borgarmedia: SVD, MND1, 2SVT,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

PS. Det har visat sig att man kanske inte kommer att ställa in visningen av propagandafilmen för Israel lik förbannat. Jag misstänker att det överhuvudtaget aldrig funnits nåt som helst från nån som helst vänsterorganisation utan Brandel har helt enkelt bara ljugit ihop nåt.

 

Advertisements
  • pdhan

    vad menar du med pro-israelisk propaganda? 

  • Filmen lanseras av israeliska staten tillsammans med PR-byråer för att förbättra statens rykte.

  • Allfons Mållgan

    Ja det är inte Pride som arrangerar filmen, utan PR-byrån  JKL, och det är JKL som skickar ut pressmeddelanden. Det hela visar bara hur lätt svenska PR-byråer kan köpa sig annonsutrymme på nyhetsplats på Svenska dagstidningar. Förmodligen har JKL betalda journalister på de flesta dagstidningar i Sverige.

  • Pingback: Queer är ett problem för vänstern och kanske för HBT-rörelsen också? | Svensson()