Bärplockarskandalen – ett resultat av kapitalismen

Bärplockarskandalen med bulgarer (tidigare år har det varit thailändare och vietnameser) som lurats till Sverige och dumpats i skogen för att plocka bär är ett resultat av en oreglerad kapitalism där kontrollen på arbetskraftsinvandring är lika med noll. De som får betala för detta är fattiga bulgarer, thailändare och vietnameser.  De som tjänar på det är skrupellösa människohandlare och fifflande bäruppköpare.

Det går att få stopp på sånt här genom bättre kontroll på arbetskraftsinvandringen och bättre kontroll på oseriösa företagare i bärbranschen. En fungerande kontroll av arbetskraftsinvandring behöver införas. En kontroll där också fackliga organisationer måst få ha ett ord med i laget.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements