Talesperson för Ship to Gaza överfallen

EstelleDror Feiler, talesperson för Ship to Gaza, överfölls natten till fredagen av okända män när han var på väg till organisationens fartyg Estelle, som för närvarande ligger förtöjd vid Eriksbergskajen i Göteborg. Mannen eller männen överföll Feiler bakifrån, slog honom till marken och utdelade ett antal sparkar innan de försvann från platsen. Feiler kunde själv ta sig till Estelle och vidare till läkare som kunde konstatera att inga frakturer orsakats av misshandeln.

På fredagen polisanmälde Dror Feiler överfallet. Han säger i en kommentar till det inträffade:

– Vi i Ship to Gaza har mötts av ett fantastiskt stöd under vår resa längs hela den svenska kusten från Umeå till Göteborg. Överallt har människor strömmat till och lämnat bidrag till vårt arbete för att häva blockaden mot Gazaremsans befolkning, Tyvärr har det också riktats hot mot oss i sociala medier, hot som vi uppenbarligen måste ta på allvar. Det är sorgligt att ideellt arbete för mänskliga rättigheter, fred och rättvisa kan väcka aggressivitet hos vissa personer.

Ship to Gazas segelskonare Estelle ligger i Göteborg fram till 1 augusti innan hon seglar vidare på sin 5000 sjömil långa resa till Gaza och målet att häva blockaden.

Frågan är om det handlar om lokala högerextremister eller om den lilla grupp motdemonstranter som följt Ship to Gaza runt Sverige som öveföll Dror Feiler.

Svensson/Ship to Gaza

Intressant?
Borgarmedia: DN, SVD1, 2, GP1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements