Det kom lite regn

Eller rättare sagt ett skyfall. Och eftersom avlopssnät och byggnader i Göteborg inte är byggda för att hantera den typen av stora regnmängder på kort tid så blev det problem med översvämningar och läckage i byggnader. Bland annat fick Nordstan utrymmas.

Eftersom förekomsten av skyfall och extrema regn sannolikt kommer att öka ännu mer än det redan gjort så måste avloppsnät, dagvattensystem och byggnader i Sverige förberedas för detta. Det krävs stora investeringar. Det krävs politisk beslut för att göra det. Det kostar pengar och rimmar illa med skattesänkningar och kortsiktiga vinster. Dagens politiker och politik är uppbyggd på att gynna kortsiktiga vinster i privata företag. Det innebär att Sverige kommer att drabbas av den ena översvämningskatastrofen värre än den andra i framtiden. För kortsiktigt vinstdriven privat verksamhet komemr inte att göra de investeringar som behövs.

Tur var väl att regnet avtog lite på kvällen så att Bruce Springsteen kunde genomföra ytterligare en konsert. Synd att man på håll främst hör basen och musiken blir därför lite platt. Annars kunde man lika gärna avnjuta konserterna på Ullevi i Bergsjön (ja det hördes dit ut, i alla fall i hus som vetter mot stan) eller i lägenheter och trädgårdar i centrala stadsdelar i närheten av Ullevi.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements