Har det verkligen regnat så mycket?

I norra Bohuslän är det torrt i skogen. Mycket torrare än förra året. Där man förra året fick vad genom vatten kan man i år gå torrskodd. Kantarellerna är små förkrympta torra saker. Många är dom inte heller. Jag är övertygad om att det regnat betydligt mindre denna sommar i norra Bohuslän än förra. Att kommunerna och turistorterna där uppe har brist på vatten tyder på samma sak. Statistiken från SMHI visar normlat regnande under juni och juli. Och klart mer regn i juli år 2009 samt lite mer regn 2010 och 2011. I Bohuslän i alla fall. Om jag fattat statistiken rätt.

Att badvattnet är i havet är 18-20 grader tyder på att det inte varit så fruktansvärt kallt. Men mycket solsken har det inte heller varit och kanske inte blir under sommarens fortsättning heller. Antalet baddagar har varit få, fler ute i kustbandet och färre längre in som det brukar vara. På den fronten har det hittills varit sämre än förra året.

En del tyder på att det inte regnat så jättemycket nånstans i Västsverige eller Götaland som helhet. Exempelvis det faktum att spannmålskördarna i Västergötland och Östergötland blir normala. Även på Öland är det vattenbrist som i Bohuslän. Äppleskördarna i Skåne blir dock dåliga. Men det har inget med regn att göra.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements