Skottlossning – två skottskadade i Eskilstuna

Omkring klockan 21.30 på måndagskvällen fick polisen larm om att två män skottskadats och kommit in till akuten på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Skottlossningen skedde på en parkering invid Rekarnegymnasiet.

Enligt vittnen som Aftonbladet talat med ska en bil ska ha anlänt till platsen i hög fart. Föraren klev ur och gick mot skolan där han mötte flera andra personer i väntande bilar. Därefter utbröt skottlossning. Vittnena ska ha hört sex eller sju skott.

Polisen är förtegen om detaljerna kring skottlossningen men har spärrat av infarten till Rekarnegymnasiet. Det mesta tyder ju på att det handlar om en uppgörelse bland organiserat kriminella av något slag.

På tisdagen inträffade en ny skottlossning i Eskilstuna:

Ytterligare en skottlossning inträffade klockan 15.45 på tisdagseftermiddagen.

Gärningsmännen ska ha skjutit flera skott mot en annan bil på Gillbergavägen.

Polisen utesluter inte ett samband mellan händelserna och uppger om de två skottskadade att det handlar om personer som är kända av polisen sen tidigare. För tillhörighet till kriminella gäng och narkotikabrottslighet.  De två skottskadade vägrar säga något till polisen om händelsen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements