Västbergarånet – dömd pilot oskyldig?

En 37-årig TV-fotograf har dömts för inblandning i Västbergarånet. Han ska enligt domen har varit piloten i den helikopter som användes. Nya vittnesmål kan tyda på att han är oskyldigt dömd. De nya vittnesmålen placerar helikopterns landningstid till ungefär klockan 7:00 istället för 6:15 vilket den tidigare. Stämmer de nya uppgifterna om när helikoptern landade så är den dömde piloten oskyldig. Han var nämligen bevisligen på McDonalds klockan 6:50. Vid den tiden finns han med på en övervakningsfilm därifrån.

Å andra sidan finns den dömdes dna på buntband på rånplatsen och på en GPS som användes i rånet. Så en del tyder ju faktiskt att han deltog ändå. Kanske är de nya vittnena trots allt inte så pålitiliga.

Den 37-årige mannen har hela tiden nekat till anklagelserna om att vara inblandad. En annan dömd som erkänt inblandning förnekar också att den dömde helikopterpiloten var inblandad. Dessa uppgifter är dock i det stora hela inget att ta på allvar. De behöver ju inte på något sätt vara sanna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Västbergarånet – dömd pilot oskyldig?”

  1. Vet polisen vad ”kontaminering” är för något? Jag skulle – enligt åklagare – lämna DNA. Jag vägrade p.g.a. att man är oskyldig till det att domstol säger annat. (Åtalet lades ner inför sittande rätt senare.) Men om man nu lyckats med att få ett DNA,-prov så skulle man finna totalt sex olika DNA. Från de fem personer som jag tagit i hand innan jag stoppade fingrarna i min mun. Dessutom är, kan nämnas polisen fruktansvärt dåliga på att ta DNA-prover. Risken för kontaminering är mycket stor. Varför – brist på utbildning. Jag läste till kemist en gång förra årtusendet. Då ingår bl.a. att lära sig kemisk analys och vikten av att provet inte blir kontaminerat.

    1. Kontaminering i all ära, men ditt exempel förefaller inte trovärdigt. Kan du ge en källa till att det kan bli så och att man inte kan skilja ut ditt dna.

  2. Pingback: NyhetsTidningen

Kommentarer inaktiverade.