Goa gubbar med vapen på stan

Eller rättare sagt, kanske inte så goa gubbar, men kanske är de helt goa i hövvet. De fyra män som polisen gripit med vapen på stan. Alla gripna inom ramen för polisens särskilda insats med anledning av det myckna skjutandet i Göteborg denna sommar. En polisinsats avsedd att lugna ner läget och med namnet ”Calma”.

Två män greps på Berzeeligatan i måndags kväll. Det var två släktingar, födda 1988 och 1993, som greps med en skjutklar pistol och en handgranat. De medger innehavet, men ingen av dem tyckte det var grund nog för frihetsberövande. Goa i huvet som sagt var. Eller okunniga. Inget konstigt att bära omkring vapen i strid med lagen tycker de snubbarna alltså.

De andra männen som gripits med vapen greps på Tusenårsgatan i Kortedala i onsdags. De är födda 1982 respektive 1990. Den äldre av männen har tidigare varit medlem i Original Gangsters, men förekommer på senare år i förundersökningar ihop med medlemmar i ett annat gäng, Asir.

Alla fyra har nu häktats.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements