Jobbigt väder – men också bra

Igår var det lite jobbigt väder i västsverige. I alla fall på sina håll. Översvämningar i källare i Lilla Edet och med vägar i Kungälv på grund av skyfall och båtar som kastades omkring av en tromb i Björlanda på Hisingen. Åska som orsakade strömavbrott och störningar. Bland annat drabbades Liseberg där vissa attraktioner stannade och fick problem.

Det dåliga vädret har dock även gott med sig. Det blir färre som drunknar. I juni förra året drunknade 13 personer i Sverige. I juni i år drunkande endast 5. Hittills i år har 7 personer drunknat . 2010 drunknade 18 personer i Västra Götaland. I år har 7 personer drunknat i Västra Götaland hittills. När folk inte badar så minskar antalet personer som drunknar. De som oftast drunknar är män. Inte barn som man skulle kunna tro. Inte sällan har de också alkohol i kroppen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements