Och jorden den skälvde

I Sverige och Danmark. Inte direkt nåt vanligt, men det händer med jämna mellanrum. Enligt seismolofen Reynir Bödvarsson vart tionde år:

Enligt seismolog Reynir Bödvarsson uppmättes skalvet till lite över 4 på Richterskalan. Det är förhållandevis ovanligt i Sverige.

-Så här stora skalv inträffar kanske vart tionde år i Sverige-Danmark-området. Det är rätt så speciellt, säger Reynir Bödvarsson till TT. -Samtidigt är Kattegatt ett rätt känt område där man har lite större skalv. Det förekommer då och då, men så pass stort som detta är lite ovanligt.

Skalv av den typ och styrka som regelbundet men sällan drabbar Kattegatt ger enligt experterna aldrig några skador.  Men folk väcktes från Sävedalen i Partille innanför Göteborg i norr till Ängelholm i söder. Hus skakade och folk blev uppskrämda. Epicentrum för skalvet låg i havet mellan Danmark och Sverige i jämnhöjd med Halmstad.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements