Lars Vilks kommer ut som…

Islamofob. Eller möjligtvis som totalt omdömeslös. Karln måste vara en första klassens idiot när det kommer till verkligheten. Måhända är han en bra konstnär (inte för att jag nånsin uppskattat nåt han gjort, men det är ju en smaksak). Han ska tala en konferens i New York anordnad av den islamofoba organisationen  Stop Islamization of Nations (SION). SION deltog i den extremhögerkonferens som nyligen ägde rum i Stockholm och vars demonstration möttes av motdemonstranter. SION var en av de rörelser som inspirerade och påverkade Breivik och den typen av rörelser inspirerade den massmördare som angrep ett sikhiskt tempel i Wisconsin, USA.

I bästa fall är det totalt omdömeslöst. Omdömeslöshet i mindre skala har ju mannen visat redan tidigare. I sämsta fall så är det faktiskt så att Lars Vilks är rasist, islamofob.

Intressant?
Bloggat: Röda Berget,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Vilks talar på rasistmöte « Röda Berget()

  • Fokusert

    Trist at Lars Vilks nå går fra å være en modig kunstner, til en politisk aktør i det høyreradikale miljø, som kan lignes med hatgrupperinger.

    • Ja det är trist och tråkigt.

  • Som konstnär är Lars Vilks en ointressant epigon. Som historiker är han bedrövlig; hans doktorsavhandling ”Konst och konster” (1987) godkändes enbart därför att man inte ville skämma ut hans handledare. Som debattör är han en ihålig posör. Det är bedrövligt att han får rubriker.