Så som Aron Modig behandlades på Kuba behandlas svenskar varje dag

Svenskar som kommer från förorter, svenskar som är mörkare, svenskar som är ”kända av polisen” och ibland också politiska vänsteraktivister (som exempelvis efter Göteborg 2001) behandlas exakt så som Aron Modig behandlades på Kuba efter trafikolyckan. Man grips utan anledning, man trakasseras och provoceras (det var ingen som trakasserade eller provocerade Modig dock), man isoleras och så vidare. Det är vardagen för vanligt folk i Sverige. För arbetare i Sverige. För misstänkta brottslingar i Sverige. Handlar det som Säpo går det oftast värre till än det som Aron Modig beskriver.  Sånt vet dock Aron Modig inget om. Medelklass och privilegierad blir han aldrig utsatt för sådant i Sverige.

På Kuba bröt han sannolikt mot nån lag när han ägnade sig åt politik fast han var där på turistvisum.  Och fick behandling därefter. Som en lagbrytare. Samma behandling som misstänkta lagbrytare också får i Sverige. Lagstiftningen på Kuba i frågan är naturligtvis befängd om den nu är som vi kan misstänka, men behandlingen av Modig var inget uppseendeväckande i jämförelse med hur det går till i Sverige. Däremot skulle det naturligtvis inte vara så, varken på Kuba eller i Sverige.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

4 Replies to “Så som Aron Modig behandlades på Kuba behandlas svenskar varje dag”

  1. Isoleringen och rundflyttningen utan information är väl i och för sig inte svensk praxis. Låt oss gissa att Modig – i egenskap av utländsk politiker – inte behandlats onormalt illa.

    1. Isolering är definivit svensk praxis. Det är det enskilt största problemet inom svenskt rättsväsen. I Sverige har man ingen rätt att ringa anhöriga, ingen rätt att ringa efter advokat (däremot rätt att ha försvarsadvokat) och kan vara isolerad i månader. Det längsta jag känner till är 9 månaders isolering i samband med Göteborg 2001. Handlar det om Säpo är det än värre.

      Modig blev dessutom inte kringflyttad utan flyttad. Inget ovanligt i Sverige heller.

  2. Aron Modig hade med ett stor belopp insamlade pengar från Kristdemokrater
    runt om i Sverige . Det låter ju uppenbart som om de festat en hel del, sedan gav de sig ut och körde fort och krockade.

Kommentarer inaktiverade.