Rimlig dom mot självutnämnda ordningens väktare

I byn Nävlinge i Hässleholms kommun i norra Skåne gav sig två män på en 61-årig man som satt i en bil. De angripande männen, 23 respektive 55 år gamla hade fått för sig att 61-åringen stulit koppar i byn. Han misshandlades med en golfklubba som gick sönder. Därefter fortsatte misshandeln med sparkar och slag. Därefter ringde de två förövarna polisen för att anmäla  att de gripit en man för kopparstöld.

När polisen anlände släppte de den bundne mannen fri och istället kom de två som överföll 61-åringen att åtalas. Tillsammans med dem åtalades även en 44-åring för inblandning i händelsen. 44-åringen frikändes i rätten, men 55-åringen och 23-åringen till ett och ett halvt års fängelse. De ska också betala skadestånd till mannen. Det är en rimlig dom tycker jag. Vigilantefasoner och medborgardesagerande är inget som ett samhälle kan acceptera. Några belägg eller bevis för att 61-åringen var koppartjuv tycks inte ha funnits.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements