Borgerlig regering festar bort skattepengar – som Grekland fast i mindre skala

DN har i en serie artiklar visat hur den borgerliga regeringens ministrar och olika statliga myndigheter festar bort skattepengar.  Det visar bland annat på vilken dubbelmoral den borgerliga regeringen har. De har inget emot att slösa bort andras pengar, att sno åt sig, att gynna sig själva, att ordna finns fester för sig själva på vår bekostnad, på oss skattebetalares bekostnad. Det är precis samma agerande från eliten i Grekland som lett till att det landet brakat ner i helvetets förgårdar. Än så länge i mindre skala, men det är samma attityder, samma grundläggande brist på ansvarstagande och seriositet som DN avslöjar hos svenska ministrar med Annie Rööf och Fan Björklund i spetsen som de allra värsta typerna. Kombinerat med den okunnighet och förvirring som finns hos andra ministrar är det hela verkligen inte bra.

Samtidigt som ministrar och myndighetschefer festar bort våra pengar jagar man fattigt folk med blåslampa. Kan du röra en arm, men inget annat så kan du jobba och ska inte vara sjukskriven, är du arbetslös ska du inte kunna leva på ersättningen och tar du ut VAB så fuskar du säkert. Sådan är de borgerliga partiernas och den borgerliga regeringens inställning. Fattiga och arbetare ska hållas på plats medan eliten festar bort de pengar som fattiga och arbetare betalar i skatt. Och festar de inte bort pengarna ser de till att pengarna hamnar i skatteparadis och i fickorna hos andra rika genom att sälja ut offentlig verksamhet till skattesmitande företag.

Intressant?
Bloggat: Röda Berget, Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements