Hårda straff för gangstermord i Blekinge

En 26 årig man har dömts till ett långt fängelsestraff för att ha fällt de dödande skotten när en ledande Outlawsmedlem i Ronneby mördades. Han har anknytning till Hells Angels och gillade inte att Outlaws etablerat sig i Ronneby. Han fick med sig 27-åringen och 40-åringen i mordplanerna. Den sistnämnde var enligt tingsrätten nödvändig för mordet eftersom han kände gängledaren. Då 40-åringen bestämde träff ute i skogen för att göra en knarkaffär blev gängledaren därför inte orolig. 40-åringen döms för mord just för att hans medverkan ”utgjort en nödvändig betingelse för dödsskjutningen”, skriver rätten. Hans försvarare Björn Lindmar kallar slutsatsen mycket tunn. Straffen är 18 respektive 16 års fängelse.

Ytterligare en man, en 27-åring, dömdes för medhjälp till tio års fängelse. Blekinge tingsrätt trodde på hans vittnesmål om hur han skjutsat 26-åringen till mordplatsen i skogen, hört honom skjuta och sedan kört honom hem. 27-åringen har i rätten hävdat att han inte ville delta i mordet. Men genom att vifta med en pistol i hans riktning ska 26-åringen ha fått honom att delta. Försvaret hävdade nödvärn då 27-åringen kände sig hotad till livet. Men han dömdes trots detta till ett långt straff för medhjälp.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements