Svenska industriföretag inblandade i muthärva?

Enligt SVD Näringsliv och nyhetsbyrån Siren så har åklagaren vid riksenheten för korruption dragit igång en förundersökning av en ny muthärva. Chefsåklagare Jan Axelsson på riksenheten för korruption är dock än så länge förtegen om vad det handlar om:

– Vad jag kan säga är att den utländska myndighet, som informerat oss, gör den bedömningen att det finns skäl för svenska myndigheter att utreda detta, säger han till SvD Näringsliv.

Enligt Jan Axelsson handlar det om ett annat EU-land som kontaktat myndigheter här hemma på misstanken att mutor ska ha betalats ut från Sverige. Det kan förutom inblandade svenska företag även finnas andra företag från andra nationer inblandade, uppger han.

Han vill inte avslöja vilka företag det handlar om, inte heller om det är stora eller små företag, hur många eller vilket land det hela ska ha skett i. Men handlar det om mutor brukar det ju handla om vapenaffärer eller byggprojekt. Vi får väl se vad det rör sig om när det hela fortskrider. Om utredningen fortskrider kanske man också måste tillägga.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements