Manifestation mot rasism i Bollnäs

Samling 25 augusti klockan 14:00 Brotorget, Bollnäs.

Den 14 juli stod den extremt främlingsfientliga gruppen Nordfront på Brotorget med snaror kring halsarna och uppmanade lyssnarna att “Konfrontera samtliga som håller det påtvingade mångkulturella djävulssystemet under sina armar”.

De delade ut flygblad där det stod om en gruppvåldtäkt som utförts av två män med ”mellanöstern-utseende och en neger” och hur den är en direkt konsekvens av den ”importerade kvinnosynen” som är resultat av folks ”vansinniga tro på fraser som ‘alla människors lika värde'”, som vi måste kasta av oss.

Snarorna kring gruppens halsar förklarades med att ”det är dem man använder för att hänga alla förrädare som tror på mångfalden”. Frågan ”varför kan ni inte stå här på kvällarna, när det oftast händer?” besvarades med ”hahaha, jävla fitta. Får jag fråga dig en sak? Vart fan är din bror och din farsa när det händer?!”.

Dessa ifrågasättande människor beskriver Nordfront på sin hemsida: ”Självklart har en och en annan hjärntvättad ”gnällkärring” som vanligt försökt uppvisa vad de tror är civilkurage.”

Är du också trött på att rasistiska uttalanden och manifestationer som denna, som mest vore skrattretande om de inte var så skrämmande, får fortgå utan att någon protesterar? Alltför många vettiga människor håller tyst, medan grupper som Nordfront är ute och skriker – det är dags att den andra sidan också hörs.

Vi håller en demonstration mot rasism i alla dess former, en fredlig manifestation FÖR mångfald.
Kom med plakat, kom med vänner och familj, kom med flygblad, kom med fakta och pålästa huvuden!
Dela gärna med er av siffror och faktum, argument och historier – vi behöver varken våld eller aggressiva uttalanden för att vinna denna debatt.

Trollkarlen Jakob kommer delta i manifestationen och berätta om hur magi är en form av universal underhållning, samt dela med sig av några egna historier.

Joakim Wohlfeil kommer att hålla tal om rasism. Han var Ungdom mot rasisms (UMR) första generalsekreterare och är sakkunnig på rasism och diskrimineringsfrågor.
Daniel Riazat, ordförande för Vänsterpartiet i Dalarna och skapare av Dalarna mot Rasism kommer att hålla tal om hur hans familj mottogs som nyanlända flyktingar, samt om sitt arbete mot rasism.

Även ståuppkomikerna Anna Siekas och Jesper Odelberg kommer att uppträda!

Vi ses på Brotorget i Bollnäs! Klockan 17:00 den 25 augusti.

Initiativtagare till manifestationen mot rasism i Bollnäs är tre ungdomar, tre 17-åringar, Ester Rogalski Åkerström, Kaisa Eriksson och Nadja Olofsson som på Facebook skrivit följande:

Vi vill inleda med att förklara att vi är tre 17-åriga tjejer från Bollnäs, som har blivit anklagade för att förespråka våldtäkt på grund av vår demonstration. Det hade precis lika gärna kunnat vara en av oss som utsattes för det hemska som hände den 18-åriga tjejen för några dagar sedan. Våra tankar är med henne och hennes familj, och vi beklagar det som hänt henne djupt. Att agera mot våld är rätt och bra, och något vi står bakom till 100%.
Det vi anser fel är deras uttalanden om gärningsmännen, däribland att misshandeln skedde på grund av deras etniska tillhörighet.

Vi har blivit trakasserade och hotade av vuxna människor, eftersom vi velat låta dem uttrycka sin åsikter utan censur. Vår enda önskan är att hålla en fredlig manifestation, och vi vill understryka att vi välkomnar alla som inte beter sig kränkande, förolämpande eller våldsamt mot någon – oavsett politisk ställning, hudfärg eller familj.

Bollnäs är inte ensamt om obehaglig rasism och om att obehaglig rasism visar sig. I småländska Forserum har det också skett och det behövs några modiga antirasister även där som kan ta tag i saken.

Intressant?
I media: ÖA, SR1, 2, MV
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Manifestation mot rasism i Bollnäs”

Kommentarer inaktiverade.