Svenskhetens ABC

Boktips
En stuga på sjätte våningen
Åke Daun
Symposion

Svenskhetens ABC

De politiskt korrekta censurintellektuella, som självsvåldligt vill bestämma vad som får diskuteras och inte i Sverige, verkar ha minskat sitt motstånd mot studiet av nationalkaraktärer. Tack och lov för det eftersom Dauns bok om svenskheten är mycket läsvärd, initierad, underhållande, ögonöppnande och debattbefrämjande.

Intressant är hans reflektion att om vi svenskar ogillar aggressivt, utlevande, emotionellt, konfrontativt, högljutt, tompratande beteende – varför skulle vi uppskatta samma beteende bland invandrare? Jag reagerar dock starkt på etnologiprofessorns tendens att relativisera demokrati och mänskliga rättigheter som varande ”kultur”.

Hans Norebrink

Läs mer: SVD, Google, FoF, HD, Sydsvenskan,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentar av redaktören för Svensson (Anders_S): Jag delar inte Hans Norebrinks uppfattning om att det finns en politiskt korrekt censurivrande intellektuell elit. Det är som jag ser det en fördom som dock är rätt allmänt spridd i arbetarklassmiljöer såväl som i högerextrema miljöer.

Advertisements