Ung riksdagsman död

Det handlar om den tidigare sverigedemokratiska riksdagsmannen William Petzäll, 24 år gammal, som haft problem med droger och alkohol. Något som lett till uppmärksammade skandaler och till uteslutning ur sverigedemokraterna. Han hittades död i sin lägenhet igår och polisen misstänker inte brott.

Petzälls tidigare parti, hans rasism och högerextremism är inget som jag har något till övers för, men unga människor ska inte dö. Inte av överdos, inte genom självmord. Nån av de sakerna är väl den sannolika dödsorsaken för Petzäll. När unga människor dör på sådana sätt är ett misslyckande för samhället, och tragiskt för familjen.

Petzäll är den tredje riksdagsmannen som dör denna sensommar. Ingen av dem var gammal. Tidigare har socialdemokraten  Carina Moberg och moderaten Johnny Munkhammar dött.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

 

Advertisements