Roligt om svenskar

Den svenska kodenBoktips
Den svenska koden
Bengts, Bruno, Puccio
KnowWare Publications

Roligt om svenskar

Det räcker inte att lära sig språket i ett nytt land. Man måste lära sig de sociala koderna. Inte för att dessa är bättre än andra länders kulturella mönster för umgänge människor emellan, men för att de råkar gälla i just det landet.

Samma med invandrare i Sverige. Och samma med svenskfödda barn till svenskar. Som nya medborgare måste de lära sig de outtalade reglerna för mänsklig interaktion. Sen, när de lärt sig detta och blivit en del av samhället, kan de naturligtvis som alla andra vara med och ändra reglerna.

Den svenska koden beskriver det svenska: Jantelag, naturälskan, djurkärlek, statstillit, rättvisa, jämställdhet, icke-aggressivitet, öppenhet, helgsupa, icke-skrytighet, ta av sig skorna etcetera. Hemskt rolig och upplysande läsning för såväl invandrare som svenskar.

Hans Norebrink

Läs mer: Bookis, Google,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Adlibris

Advertisements