Stockholm: Bestraffningar i den undre världen?

För ungefär  en vecka sen sköts en man i Gamla stan. Han sköt i huset där han bor och han sköts i benen med två skott. Skytten var uppenbarligen inte ute efter att mörda, utan ute efter att varna eller bestraffa. Agerandet  har varit vanligt bland yrkeskriminella i Göteborg och verkar ha blivit det i Stockholm också. För jag hyser inget tvivel om att det handlar om uppgörelser i den undre världen. Detta även om polisen säger att den skjutne inte var känd sen tidigare. Men polisen menade ändå att hotbilden mot honom är så stark att han behövde (behöver?) bevakning på sjukhuset.

Igår sköts en man på liknande sätt. Denna gång i närheten av Gullmarsplan. I benen sköts också den mannen, med lite fler skott dock. Mellan 8 och 10 skott ska ha avlossats. Även i detta fall uppger polisen att den skjutne inte var känd av polisen sen tidigare. Det är inte utan att man tror att de två skottdåden kan ha samband på något sätt. En del spekulationer kring skottlossningen vid Gullmarsplan gör också gällande att den kan ha med mordet i Enskede i juli att göra. Det verkar kanske lite långsökt, men nånting är uppenbarligen på gång i den undre världen i Stockholm.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements