Svensk kvinna dödad i obehagligt mord i Frankrike

I de franska alperna mördades igår 4 vuxna plus att ett barn skottskadades. En av de mördade, en fransk cyklist var av allt att döma ett vittne som råkade komma förbi när någon eller  några mördade två kvinnor och en man i en bil samt skottskadade ett barn.

Fransk polis har uppgett att det handlade om ett rån som gått snett, men det tycker jag verkar osannolikt. Tre av fyra döda har skjutits rakt i huvudet. På rent avrättningsmanér. För mig verkar det handla om ett gangstermord eller ett politiskt attentat. Den ena mördade kvinnan var svensk medborgare men av irakiskt ursprung. Hon var i sällskap med en familj bosatt i Storbritannien som enligt uppgifter i media var på semester i Frankrike. Enligt brittiska tidningar kan den äldre av kvinnorna, vilket förmodligen är kvinnan med svenskt pass, ha varit mormor till barnen. Den mördade mannen var irakisk medborgare men bosatt i Storbritannien. Dödsorsaken för den yngre av de två mördade kvinnorna är ännu oklar.

Morden upptäckte av en cyklist som är veteran från brittiska RAF. Han blev strax innan han hittade demördade ha blivit omkörd av den mördade cyklisten. Den brittiske cyklisten såg den äldre av de två barn som fanns i bilen liggande på vägen utanför bilen. Hon var skjuten i axeln och fler gånger slagen hårt i huvudet. I bilen hittades många timmar senare också en 4-årig flicka om gömde sig under de döda kvinnorna och inte vågade komma fram då hon inte visste om det var bra eller dåliga människor utanför bilen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

PS / september 8:01. Det är nu klarlagt att även den yngre kvinnan sköts i huvudet.

Advertisements