Familjen som mördades i Frankrike – övervakad av brittisk säkerhetstjänst?

I svenska tidningar står det att mordet fyra personer i avrättningsstil invid Annecysjön i Frankrike kan ha med en familjekonflikt om pengar att göra. Det tycker jag verkar osannolikt och långsökt när mordet gått till på det sätt som beskrivits. Ett skott i pannan på vart och ett av offren.  Allt tyder på en proffessionell mördare.

I vissa brittiska tidningar står det att mannen, Saad Al-Hilli, övervakats av den brittiska underrättelsetjänsten sen lång tid tillbaka. Minst en granne ska i alla fall ha uppgett detta. Detta då han hade familjeband till Saddam Husseins Baath-parti och var flygingenjör:

  • Officers thought to be from Special Branch maintained constant surveillance on the aeronautical engineer and his family in 2003, said neighbour
  • Any operation on the family would almost certainly have been backed up by bugging devices within their detached home
  • Saad Al-Hilli’s apparent family links to Saddam Hussein’s ruling Ba’ath party in Iraq may be of significance

Om han nu var övervakad så undrar man ju faktiskt om inte den britt som hittade den mördade familjen var nån slags underrättelseanställd. Och hur oskyldig eller icke-inblandad var det franska offret, en anställd i kärnkraftsindustrin? Med underrättelsetjänster inblandade kan man aldrig veta.

Saad Al-Hilli var dock uppvuxen och utbildad i Storbritannien. Han arbetade för ett satellit och rymdteknikbolag i Guildford, ägde ett eget dataföretag samt var verksam i ett flygfotograferingsföretag. Samma brittisk tidningar menar också att det hela kan vara ett dåd utfört av nån underrättelse- och säkerhetstjänst. Andra grannar menar att uppgifterna om att Al-Hilli skulle vara nån form av spion är dumheter. Han beskrivs som den perfekte fadern, den hjälpsamme grannen och som en artig man, familjen som isolerad och instängd med sig själva. Sådant skulle i all fall få mig att misstänka att allt inte stod rätt till.

Svenska myndigheter är också ovanligt långsamma och motvilliga att meddela uppgifter om vem den svenska kvinnan av irakiskt ursprung är vilket i sig är underligt. Enligt brittisk media är hon svärmor till Saad Al-Hilli och hennes man ska också leva i Sverige. Även hans fru ska tidigare ha bott i Sverige och vara utbildad till tandläkare här.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Guzelovalish jgb

    Tror också att underrättelsetjänster skulle varit inblandade. Därför franske polisens förtegenhet.