Paybackjuristerna – Michael Gajditza

Del 6 av 10 i serien Gangsteradvokater

En av de jurister/advokater som på tidningen Paybacks hemsida anges som en av de jurister de samarbetar med är Michael Gajditza:

Såsom Fångombudsman har utsetts Michael Gajditza, jurist med mångårig erfarenhet av att driva mål mot Kriminalvården för bland annat bikers räkning. Gajditza är också en av Payback Sveriges numera sex advokater.

Några andra Payback-jurister är Lars Lundgren, Mats Olausson och Anders Lindstrand. Såväl som Lars Lundgren som Mats Olausson har förlorat sin advokattitel genom att de begått brott eller åtalats för brott. I Mats Olausson fall ska det påpekas att det ännu så länge handlar om misstankar om brott då han inte är dömd utan ännu så länge bara åtalad.

Michael Gajditza driver webbsajten Svensk Myndighetskontroll, är medlem i och en av grundarna av Liberaldemokraterna, drogliberal och är också Fångombudsman, en post som ska ha tillkommit på initiativ från Riksförbundet för rättigheter, frigörelse, hälsa och likabehandling (RFHL). Tidigare verkar det som om Gajditza varit aktiv i det numera nedlagda Fångarnas Riksintresseorganisation (FRIO). Han driver också en blogg med namnet Svensk Myndighetskontroll (samma namn som hans webbsajt alltså).

På bloggen finns en rad inlägg om FRA och några inlägg i drogfrågan men även några om bikerkulturen och bikers som länkas på den presentation av sig själv som han gör på Paybacks hemsida. Han har på hemsidan Svensk Myndighetskontroll återpublicerat en del av de tveksamma inlägg som bloggen Corruptio (Ratko Zindovic) publicerat om polisen Lars Wetter. Utöver detta skriver han ofta på sajterna Newsmill och Sourze samt tycks höra till den högljudda antifeministiska skaran.

I likhet med Lars Lundgren och Mats Olausson har Michael Gajditza dömts för brott. Han är dömd för att ha langat amfetamin, dvs för narkotikabrott, dock enligt egen utsago oskyldig i ett fall, en dom från 2009. Gajditza har också enligt egen utsago missbrukat amfetamin. Enligt en del rykten var han tidigare också medlem i MUF, men åkte fast för momsfusk och guldsmuggling. Inget av det senare har jag kunnat verifiera så om det är sant vet jag inte. Däremot har han tidigare sannolikt ägt en HD .

Att Gajditza varit såväl missbrukare som brottsling innebär dock inte med nödvändighet att han skulle vara en sämre jurist eller en brottslig jurist. Men det påverkar onekligen hans trovärdighet något.

Intressant?
Bloggat: Mc-razzia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Gangsteradvokaterna – Anders LindstrandPaybackadvokat – Sven-Eric Ohlsson? >>
Advertisements

6 Replies to “Paybackjuristerna – Michael Gajditza”

  1. Okej,du anser alltså;är man en gång misstänkt/dömd/har avtjänat så kan man aldrig mer bli tillförlitlig el sann o korrekt? Vilken goja. Du menar alltså att bara för att man inte finns i Polisens register så betyder det självklart att man är pur som den vitaste snö och är alllt att ha förtroende för o lita på? Och hur anser du dig ha rätten att sätta likhetstecken mellan tex MCklubb-medlem och gangster? Och varför skulle inte sk gangstrar ha rätt till tex advokat som ej-ännu-kända gangstrar har? Och ”åsiktsfria”Sverige har väl ännu inte förbjudit att tillhöra någon slags klubb/sällskap/förening? Tack för ordet. Kärlek o Respekt

  2. Trost att du bryter mot mina kommentarsregler har jag ändå godkänt din kommentar. Inget av det du hävdar har jag påstått. Du får nog läsa inlägget igen. Jag anser inte att en dömd är förtappad för alltid, jag anser inte att alla som inte är dömda aldrig har begått ett brott, jag har aldrig påstått att det är likhetstecken mellan en medlem i en mc-klubb (inte ens en enprocentklubb) och en kriminella och jag har aldrig hävdat att gangster eller inte gangster skulle ha nån annan rätt till advokat än nån annan. Hela din kommentar andas dina egna fördomar och har inget med mina åsikter och mina uppfattningar att göra.

  3. Jag är ledsen om jag tagit fel. Vad är det då du vill säga med ovanstående? Tack för ordet.

    1. Det som exakt står där. Inget annat. Jag har skrivit om Michael Gajditza. Om hans bakgrund som jurist som ofta anlitas av Payback och andra. Ren fakta helt enkelt. Det är en kartläggning. Sen får folk bilda sig vilken uppfattning de vill. I andra inlägg har jag tyckt till. Sök på Hells Angels här på bloggen. Även om MC-gäng. Jag har idag skrivit ett liknande inlägg om Ismo Salmi. http://blog.zaramis.se/2013/05/06/payback-advokat-ismo-salmi/

Kommentarer inaktiverade.