Ett mord i Kongo – reportagebok från Leopard Förlag

I maj 2009 hittades en chaufför mördad på en landsväg i östra Kongo. Efter en dramatisk jakt genom djungeln grips norrmännen Joshua French och Tjostolv Moland. Några månader senare döms de till döden.

Den kritikerrosade författaren Morten A. Strøksnes tar i reportageboken Ett mord i Kongo med läsaren till Mörkrets hjärta, bakom fängelsemurarna och in i den fuktiga regnskogen i jakten på sanningen. Situationen för Strøksnes och hans lokala medarbetare försvåras snabbt – mäktiga personer i Kongo ogillar att någon gräver i mordfallet.

Ett mord i Kongo tecknar ett levande och inte särskilt smickrande porträtt av de dömda mördarna och en märklig rättsprocess, och skriver med stor insikt om ett land som förstörts och härjats av korruption och utsugning under flera sekel.

Morten A. Strøksnes (född 1965) är författare och journalist. Han har tidigare skrivit fem böcker. Ett mord i Kongo nominerades till Bragepriset 2010 och har sålt i 30 000 exemplar.

I väntan på en recension på denna blogg så finns ett utdrag ur boken läsa hos förlaget.

Mer: NRK, Jeg Leser, Esalen, DB, Guffen, VG1, 2, 3, 4,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Adlibris

Advertisements

One Reply to “Ett mord i Kongo – reportagebok från Leopard Förlag”

Kommentarer inaktiverade.