Anställd mördad – restaurangen sprängd

Den siste februari i år mördades en 31-årig polsk medborgare i Borgeby utanför Lund. Mordet skedde på Norra Västkustvägen. Han arbetade på en restaurang i Lund. Denna restaurang, Rauhrackeldrivs av en manKrzysztof Szymanski, som också är inblandad i flera företag som har sin adress på Norra Västkustvägen i Borgeby, däribland ett byggföretag, Firstenhaupt Design AB.

Denna restaurang ser nu ut att ha utsatts för ett sprängattentat:

Explosionen ska ha skett vid restaurang Rauhrackel på Stora Algatan i centrala Lund. Ett 20-tal fönsterrutor har krossats både vid restaurangen och till lägenheter i närheten. Entrédörren till restaurangen är bortsprängd.

[…]

Polisen har talat med restaurangägaren. Det är dock oklart om han kunnat ge något motiv till attentatet.

Det är nog inte helt fel gissat om man tror att bombdådet mot Rauhrackel kan ha samband med det tidigare mordet. Ingen hotbild säger polisen, men det är ju sannolikt bara dumheter. Men de kände uppenbarligen inte till nån hotbild. Vilket verkar märkligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements