Svensk journalist dömd till fängelse

Den svenske journalisten  Joaquin Perez Becerra som länge suttit gripen i Colombia och som befanns skyldig till brott redan förra veckan har nu fått sitt straff fastställt. Han har dömts till 8 års fängelse för samröre med gerillagruppen Farc. Det är i princip samma brott som Schibbye och Persson dömdes för. Men frågan är om svenska myndigheter överhuvudtaget gjort nånting för att få Perez Becerra fri.

I fallet Schibbye och Persson kanske de gjorde saker lite försent, men de är ju fria så helt kass kan de svenska myndigheternas agerande inte vara. Samma gäller förmodligen när det gäller den i Eritrea fängslade Dawit Isaak. De svenska myndigheternas agerande har kanske inte varit uselt, men i Isaaks fall definitivt inte tillräckligt eftersom han fortfarande sitter fängslad. I Becerras fall tror jag inte myndigheterna gjort nåt alls.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements