19 HA-anknutna män åtalade för överfall på mc-klubb

Mc-klubben Svineri utanför Kalmar höll sin årliga familjefest i våras som vanligt. Men det blev mycket ovanligt. Festen angreps av en stor grupp män beväpnade med kofötter, baseballträn och batonger.

De som angrep festen var alla män med anknytning till Hells Angels. Nu åtalas 19 män för det brutala överfallet på en fredlig mc-klubb. Ett överfall på en familjefest med små barn och kvinnor närvarande:

Åtta män som var på festen misshandlades grovt och en av dem blev livshotande skadad. fem av offren blev dessutom rånade på sina västar. och under attacken vandlaiserades Svineri MC:s klubblokal så grovt att skadorna beräknas kosta 50 000 kronor att reparera.

18 av de åtalade är medlemmar i Hells Angels eller Red & White Crew. Flera av de åtalade är bundna till misshandeln genom blod på sina kläder och andra är bundna till platsen på annat sätt. Bland annat hittades en karta med vägen till Svineri MC beskriven hos en av de åtalade.

Polis och åklagare anser att attacken sär ett angrepp grundläggande friheter och rättigheter från den organiserade brottsligheten, denna gång i form av Hells Angels, sida. Något som gör händelsen ännu allvarligare enligt myndigheterna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements