100-tals medlemmar i mc-gäng gripna

Efter att en lastbil körst ini Bandidos lokal på Amager i Köpenhamn. En tegelsten las på gaspedalen och bilen körde förarlös rakt in i huset vars ena vägg blev skadad. Tilltaget oroade polisen som menade att något sådant inte sker av en tillfällighet.

För att stävja, förhindra, bråk mellan Hells Angels och Bandidos gjorde man därför razzior på flertalet (sannolikt alla) av klubbarnas avdelningar på Själland. De fyra i Köpenhamn utsattes för razzior och så även de andra på Själland, totalt 17 stycken. Totalt greps omkring 100 personer med anknytning till de två mc-gängen vid razziorna, 40 av dessa i Köpenhamn. En del av de gripna har redan släppts och det kommer sannolikt bara att bli några få som blir kvarhållna som misstänkta för brott.

Den här typen av preventiva gripanden av många människor som faktiskt inte begått brott eller är misstänkta för brott måste ur demokratisk synpunkt ifrågasättas. Kan de riktas mot medlemmar i mc-gäng kan de drabba vem som helst. Det är inte rimligt att sådant är lagligt. Nog för att Bandidos och Hells Angels kan anses vara kriminella organisationer i viss måtto, men de är ännu inte olagliga och det är inte ett brott att vara medlem. Detta sagt även om jag förstår polisens oro för ett krig mellan de två organisationerna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements