Paybackadvokat – Sven Jernryd?

Del 9 av 10 i serien Gangsteradvokater

Tidningen Payback uppger att man har sex advokater som man gjort avtal med för att de är bra på att försvara bikerkulturen och bikerintressen. Av de sex advokaterna är fyra namngivna, men två skånska advokater är inte namngivna utan är anonyma. De namngivna är Mats Olausson från Kungsbacka, numera åtalad för ekonomiska brott och inte längre advokat, Lars Lundgren från Borås som inte heller är advokat längre och dessutom har varit anställd av Mats Olausson, Anders Lindstrand från Göteborg och Michael Gajditza (inte heller advokat, sannolikt aldrig varit) från Västerås. Alla är de förstås jurister även om de inte är advokater (medlemmar i Advokatsamfundet).

Vilka de två skånska advokaterna skulle vara är alltså inte känt. En advokat som ofta försvarat Hells Angels i likhet med ovanstående tre namngivna advokater och före detta advokater (Gajditza undantagen) är Sven-Eric OhlssonEn annan är Sven Jernryd. Däremot finns det ingenting i dagsläget som ens antyder att dessa två skulle vara de två skånska advokaterna som Payback anger att man har samarbete med. Sven Jernryd borde dessutom vara pensionär vid det här laget (man han jobbar fortfarande) så jag tvivlar på att han idag skulle vara nån till Payback knuten advokat.

Medan Sven-Erik Ohlsson har misstänkts för brott verkar det som om Sven Jernryd aldrig varit misstänkt för något sådant. Han har dock anmälts för att ha skadat ett företag ekonomiskt genom en dålig utredning av en annan advokats agerande.

Jernryd har förutom att han försvarat Hells Angels-medlemmar i en rad mål, också försvarat andra ökända brottslingar. En är Ulf Olsson, dömd för det så kallade Helenmordet. Ett mord på en tioårig flick i Hörby år 1989. Ulf Olsson var mycket missnöjd med honom som advokat. senare tid har han också försvarat en pyroman i Ystad.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Gangsteradvokaterna – Tore NorebergPayback-advokat Ismo Salmi >>
Advertisements