Litar Migrationsverket på rykten?

Enligt personer som Migrationsverket har talat med som enligt uppgift kan ha talat med den biologiska mamman till den lilla tvååriga flickan Haddile i Broby i Skåne vill den biologiska mamman ha hand om flickan som hon övergav strax efter födseln i Sverige. Sådant brukar kallas rykten eller skvaller beroende på naturen av det som sägs. Jag tycker det är konstigt om Migrationsverket skulle gå efter rykten.

För flickan är det idag självklart bättre att stanna i Sverige med de människor som hon lärt känna som sin familj. Det finns ingen rätt till barn, inget ägande av barn. Biologiska föräldrar är per automatik inte bäst för barn. Haddile är idag svensktalande, kan inte franska, arabiska eller kabyliska. Haddile har en familj, en mamma, en pappa som hon knutit an till. Finns ingen anledning att bryta de banden för att lämna henne till en osäker tillvaro hos en eventuellt instabil mamma i Algeriet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Jag tycker förvisso också att svenskarna kan ta hand om ungen bättre än mamman och fransmännen, men nog finns det väl nån slags internationella lagar om mammans rätt till sina barn?

  Men sen är det väl ganska självklart att migrationsverket litar på rykten och påståenden? Det skulle inte bli många asylsökande som fick permanenta uppehållstillstånd om de krävde fakta eller var tvugna att kontrollera sanningshalten i berättelserna.

  • Många flyktingar har ju förstahandsuppgifter. Inga problem där. De flesta som inte har det eller klara belägg för sitt behov av skydd får inte asyl.

   •  Rekommenderar dig o läsa migrationsdomar i godkända fall. Jag är övertygad om att du vet var man kan läsa dem 😉 Där får man se hur de ”högre” domstolarna i domstolstrappan i asylprocessen resonerar. Det handlar inte alls om några klara belägg, snarare att migrationsverket inte kunnat motbevisa påståenderna, vilket är ganska naturligt om man inte har utredare som kontrollerar påståenderna.

    Visst har många flyktingar uppenbart giltiga skäl, men det är inte så vanligt som du tycks tro 🙂 Det är mycket känslor som spelar in snarare än logik i många fall av givna PUT.

    • Jag ska göra som du säger. Sen ska jag skriva om det. Det kan dröja, men det kommer att ske.