Attentat mot judisk församling

Judiska församlingen i Malmö utsattes under natten mot fredag (idag) för ett attentat. Ett fönster krossades och något explosivt verkar ha slängts in. Ingen person skadades i samband med attentatet, det var väl antagligen ingen där. Entrén har dock fått mindre skador. Två män har gripits som misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse.

Det hela är naturligtvis oacceptabelt och sannolikt ett utslag av rasism, antisemitism. Alternativet är att det hela är kopplat till fiendskap mot Israel. Det måste i så fall understrykas att judar i Sverige inte på något sätt är ansvariga för vad Israel gör. Den här typen av aktioner riktade mot en viss religion eller ett visst folk är natulrigtvis inte okej. Den här typen av våldsamma attentat riktade mot någonting, oavsett orsak och mål,  är naturligtvis inte heller okej.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements