Skottlossning i Karlstad – man allvarligt skadad

Vid sjutiden på torsdagskvällen (igår kväll) utbröt skottlossning i stadsdelen Rud i Karlstad. Närmare bestämt vid Långtäppan. När polisen kom till platsen hittades en allvarligt skadad man i 20-årsåldern. Han var skjuten i bröstet och fördes till sjukhus i Örebro. Total ska ett tiotal skott ha avlossats.

Elva män grep väldigt snart efter skottlossningen vilket väl tyder på att polisen vet vem den skjutne är och vilka som kan tänkas utgöra hans fiender. Något som tyder på gangstergäng, så kallad organiserad brottslighet. Det kan röra sig om samma kretsar/familjer som redan förra året var inblandade i skottlossning i Kronoparken i Karlstad. 1 person greps vid platsen, en greps i en bil vid Rudsmotet i närheten och två greps i Mariestad efter en längre biljakt. Resten greps efter olika razzior på olika platser i Karlstad. Två av de elva gripna är redan släppta.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

PS. Uppdatering 9:41: De nio kvarvarande gripna har blivit anhållna. Två av dem för försök till mord eller dråp, två för grovt vapenbrott.

Advertisements