Vad är meningen med att attackera riksbanken?

Hackerattacker, sannolikt överbelastninsgattacker, DDos-attacker, som närs av att det är kul och intressant för ungdomar och unga vuxna att vara med och göra nåt fräckt har just nu fått Riksbankens och Säkerhetspolisens webbsidor att gå ner.

Varken riksbanken eller säkerhetspolisen har vad jag vet något att göra med polisens razzior mot fildelningssajter som gruppen av människor bakom attackerna säger sig vara upprörda över. Så logiken bakom de angreppen begriper jag inte. Men jag misstänker att många av de ungdomar som ingår i de olika nätverk som angriper myndigheters sidor har begränsade  kunskaper om politik och om hur samhället fungerar. Uppfattningen stärks av att man angripit ett privat företags hemsida som har domänadressen myndigheterna.se. Vissa av de listade angrepps målen är förståeliga, Polisen, Antipiratbyrån, FRA och några till, men de flesta är det inte.

Aktivisterna bakom attackerna håller på att begå samma misstag som många aktivister tidigare. genom överdrivna attacker, genom överdrivet och onödigt våld i andra fall, tar man bort stöder för aktionerna och man skadar även kampen för ett fritt internet i förlängningen genom att stödet för det minskar på grund av det som av de flesta upplevs om helt felaktigt agerande och onödiga oförståeliga attacker.

Dessutom? Vad har de tänkt sig att uppnå? Nån att förhandla med? Att polisen lämnar tillbaks servrarna och tillåter fildelning? Ärligt talat. Upplägget verkar inte helt smart.

Intressant?
Bloggat: Deeped, Magnihasa, Engström,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: TkJ.se - Sveriges ledande IT-blogg()

  • Pingback: Anonymous får rubriker men … | Annarkia()

  • Hazzeh

    Ja vad är meningen med att släcka ned den repressiva statsmaktens sidor ?…antagligen samma mening som med din blogg ..att få uppmäksamhet kring frågan och debatt och mediatäckning..och dom lyckas för alla skriver. Ddosattacker kan oxå användas som rökridå för mer avancerade dataintrång..vilket vi får hoppas att de gjort. Vill dom ha nån att förhandla med frågar du..nä..de har nog inga illussioner om att förhandla med staten..borde dom ha det ? Gubbsossigt värre 🙂

  • Pingback: Dagens nyheter om | Lenas blogg()