Kortedalamålet snurrar vidare – två åtalas kanske för mened

Åklagaren har överklagat domen mot de två 16-åringar som dömdes för misshandel av Carl-Erik Cedvander på Kortedala Torg i våras. Han menar att straffen borde vara hårdare.

Samtidigt har han också anmält två av de andra ungdomarna som var med vid misshandelstillfället för mened. Ursprungligen var dessa också misstänkta för misshandel men de åtalades inte då bevis saknades. Istället blev de vittnen i rättegången och anmäls nu för mened då de tagit tillbaka det mesta av det som de sa i polisförhören och i rätten berättade en historia som inte stämde med andra vittnens.

Mened betraktas som allvarligt brott och straffvärdet kan vara lika högt som för misshandel. Vuxna riskerar fängelse för mened, det gör sannolikt inte de två ungdomarna om de i slutändan blir åtalade.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements