Skottlossning i Karlstad – gängbråk med koppling till Borås

Skottlossningen i Karlstad i torsdags handlar om en uppgörelse mellan kända kriminella. Flera av de inblandade är från Borås och kända av polisen sen tidigare. De kan ha utgjort förstärkning för några personer från Karlstad. Boråsarna är tidigare dömda bland narkotikabrott:

Den skjutne mannen är 19 år och skriven på en adress i Borås. Hans skador bedöms som allvarliga. Han har förts till Örebro för specialistvård och hans tillstånd ska ha förbättrats något under fredagen.

De två gripna från Borås är män och 23 respektive 29 år. Båda är välkända av polisen och tidigare dömda för grova narkotikabrott. Också den skadade 19-åringen ska tidigare vara dömd och har enligt uppgifter till BT nyss släppts efter att ha avtjänat straff.

Det var vid 19-tiden på torsdagskvällen som skottlossning utbröt i bostadsområdet Rud i Karlstad. Elva personer greps – de flesta på olika ställen i Karlstad – men boråsarna hann ända över gränsen till Västra Götaland innan de greps.

Sannolikt är väl dessa personer från den ena sidan i konflikten medan den andra sidan utgörs av personer hemmahörande i Karlstad:

En greps i bil vid Färjestadkorset med den skadade 19-åringen i baksätet.

• Tre greps i anslutning till brottsplatsen på Långtäppan.
• Fyra greps beväpnade på en gata på Kronoparken.

Däribland en far och hans söner som figurerat i spelklubbsmordet i Grums och andra våldsbrott. De är misstänkta för grovt vapenbrott medan de andra misstänks för mordförsök.

Anledningen och orsaken till skjutuppgörelsen är oklar, men det spekuleras fritt om konkurrens kring narkotikahandel eller om misslyckade narkotikaffärer och skulder. Totalt är åtta personer anhållna för att ha varit inblandade i skottlossningen i Långtäppan på Rud i Karlstad.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements