Märklig avstängning av Täppas Fogelberg

Sveriges Radio har bestämt att Täppas Fogelberg inte får leda Ring P1 kommande vecka. Anledningen är att Fogelberg uttryckt skarp kritik mot Lars Vilks och hanteringen av Lars Vilks rasistiska eskapader:

Det finns PR-byråer som sysslar med uppmärksamhetsträngtan så varför ska Samhället, Vakterna och Medierna hjälpa honom med det? Låt honom betala allt ur egen ficka.

Lars Vilks får skylla sig själv. Att smäda en religion och dess utövare är rätt billigt, enkelt liksom. Bland denna religiösa skara finns personer lika korkade och humorlösa som konstnären själv. Dumskallar som retar sig på en annan dumskalle.

Jag försvarar allas rätt att fritt få uttrycka sin åsikt. Men om Lars Vilks är så puckad att han gång på gång retar dem som är mer stingsliga än jordgetingar får han stå sitt kast.

Dra in hans bevakning och lägg ut stormningen av hans hus på Youtube, sedan kan vi väl glömma alltihop. Snälla. Glöm Lars Vilks.

Låter slutklämmen brutal? Inte då, den är en del av mitt eget konstprojekt.

Det är svårt att inte tolka det som en ren politiskt avstängning även om radioledningen försöker motivera det utifrån ”publicistiska” ståndpunkter. Jag tror att dessa publicistiska ståndpunkter bara är ytterligare ett sätt för Täppas Fogelbergs chefer att fega ur. De fegar ur i Vilksdebatten och de fegar ur när det gäller sin politisk avstängning av Fogelberg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Ett resultat av Täppas debattartikel är att högerextrema tar så starkt parti för
  Lars Wilks. Det finns bl a hemsidor typ ”avpixlat” och ”realisten” som stöttas upp av
  starka högerextrema krafter och som försvarar den så kallade ”konstnären” Wilks till fullo. Dessa sidor kallar Täppas för kommunist och vänster. På SVT.se debattsida finns också till övervägande delen inlägg där man menar att Täppas är ”vänster” och att Wilks försvarar konst, frihet osv. Många tror nu också att Täppas är våldsverkare och verkar inte förstå att det han skrev var en provoserande artikel som han på något sätt skulle likna en ”konstverk” och att vi läsare var ”betraktare” altlså en spegelbild av vad Wilks alltid håller på med.

 • KerstinB

  Nu är han ju inte ”avstängd” eller bestraffad, utan formellt stuvar de bara om i Ring  P1 så att även Täppas Fogelberg skall kunna diskuteras:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1120&artikel=5306214

  • Du kanske skulle ta och läsa mitt inlägg.