Små vita inkomster och folks rädsla – HA-man klarar sig undan brott

Presidenten i Hells Angels Goth Town greps på restaurangen Rockbaren på Kristinelundsgatan efter en stor polisutryckning. Det fanns misstankar om olaga frihetsberövande, dvs att folk hölls fångna och inlåsta som gisslan. Något sådant kunde inte bevisas. Inget åtal. Inte heller kunde hot mot personalen bevisas. Ingen ur personalen vågade nämligen vittna. Därmed föll det åtalet. Det är möjligt att det inte hade kunnat gått att bevisa ändå, men nu blev det inte ens ett försök att göra det på grund av människors rädsla.

Till slut fälldes HA-presidenten för våldsamt motstånd då han greps. Ett brott som i stort sett alltid leder till fällande dom. Oavsett om man faktiskt har begått våldsamt motstånd eller inte. Blir man anmäld för våldsamt motstånd fälls man. På grund av HA-mannens formellt låga inkomster, låga vita inkomster, blev böterna dessutom mycket små.

Så kommer en HA-man undan misstankar om grova brott och får små böter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements