Knäppskalle till valarbetare skickade hotbrev

En socialdemokratisk valarbetare i Göteborg har skickat en lång rad knäppa och hotfulla brev till en rad kvinnor, kända politiker och journalister. Det har handlat om dödshot, våldtäktshot, andra typer av hot, hysteriska politisk tirader och annat.

Många brev har undertecknats med den lokale moderatpolitikern Jonas Ransgårds namn. Andra har undertecknats av Jack och Frida. Bland kvinnor som fått hotbrev märks bloggaren och moderaten Isabella Löwengrip (Blondinbella), journalister på GP, Margret Atladottir som skriver i Nöjesguiden och Tyra Sjöstedt, bloggare. Också många politiker från alliansen har fått brev, men även en del socialdemokratiska politiker. I det fallet sådana som inte följt den linje som partiledningen i Göteborg haft.

Totalt har mannen skickat hundratals brev till personer i hela landet. Han kunde gripas för det hela efter att han spårats och sen ska ha kopplats ihop med några av breven genom teknisk bevisning. Mannen har erkänt det hela, har slutat arbeta ideellt för socialdemokraterna och är mycket ångerfull. Han skyller på att han mådde psykiskt mycket dåligt när han skickade alla breven. Det är sannolikt att han var riktigt knäpp när han gjorde det, men brott är det likförbannat.

Mannen är misstänkt för olaga hot och det har han erkänt, men han misstänks även för andra brott. Vad det handlar om vill polisen inte uppge.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements