Atlantic Seafish

Del 14 av 20 i serien Norska fiskeriföretag 1

Atlantic Seafish AS är ett fiskeriföretag i Måløy med 5 ägare, Kåre Furnes med en ägareandel på 22.59%, Kjell-Gunnar Hoddevik med 22.59%, Jonny Terje Årvik 22.59%, Tore Jarl Johansen 17.21% och Førde Havfiske AS 15.03%. Førde Havfiske AS ägs av Asbjørn Førde.

Företaget äger två större fiskebåtar via dotterbolagen Atlantic Longline AS och Polarbris AS. Den ena båten är backebåten (långrevsbåten) Atlantic på 1 001 ton som ingår i samarbetsorganisationen Norwegian Frozen at Sea (NFAS) och ägs av Atlantic Longline AS. Denna båt hette tidigare Førde Junior. Den andra båten är också det en backebåt, Polarbris på 775 ton som ägs av Polarbris AS.

Fisket i företaget är inriktat på vitfisk, dvs torsk etc och säljs via Brødrene Sperre AS.

Andra båtar med anslutning till NFAS är Andenesfisk I som ägs av AS Andenes Havfiskeselskap, Ramoen (AS Ramoen) , Granit IV (AS Granit), Langvin (Ole Edvardsen AS), Carisma Star (Carisma Star AS) samt Havbryn och Havstrand (båda tillhör Strand-koncernen).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Powered by Qumana

Series Navigation<< Giske Havfiske AS och Ole EdvardsenCarisma Fish >>
Advertisements

One Reply to “Atlantic Seafish”

Kommentarer inaktiverade.