Stor protest mot nedskärningar i London

Omkring 150 000 människor demonstrerade genom Londons gator igår. Mot nedskärningar och privatiseringar. Jag var en av dem. Jag gick tillsammans med en grekisk kontingent från Syriza, huvudsakligen bestående av exilgreker, dels greker som flyttat till London i samband med den ekonomiska krisen, dels studenter som varit i England ett tag och del greker och barn till greker som invandrat för länge sen. Men där gick också en grekisk parlamentsledamot från Syriza och en facklig representant från Grekland.

Samtidigt som demonstrationen i London var det också demonstrationer i Glasgow och Belfast.

Huvuddelen av demonstranterna kom från olika fackföreningar och den militanta fackföreningen RMT för järnvägs-, transport- och hamnarbetare märktes tydligt med sina vackra och många banderoller och standar. Det var en klart arbetardominerad demonstration med ett mindre inslag av (men ofta rätt synligt) vänsterorganisationer.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Kildén & Åsman,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements