Göteborgs grundskolor – GP sätter irreleventa betyg

GP har gett sig att granska Göteborgs grundskolor. Det kanske är lovvärt, men de korta omdömen som finns på kartan säger inte mycket. De är mer som uttalanden byggda mer på känslor än verkliga fakta. Det känns inte seriöst. Sen undrar man ju vad meningen är med att lista och ha omdömen om nedlagda skolor samtidigt som man missat en del existerande skolor. I alla fall i de områden där jag känner till skolorna är det så och följaktligen kan man misstänka att det är lika ofullständigt på andra håll.

GP har gått igenom skolinspektionens rapporter, men har uppenbarligen inte i övrigt kollat om skolorna finns eller inte. Skolor som inte granskats av Skolinspektionen under aktuell period finns följaktligen inte heller med i undersökningen antar jag. Det är väl därför GP missat skolor, för det har man gjort.

Frågan är vad om är meningen med GP:s ofullständiga skolgranskning. Genom att den är ofullständig, granskar nedlagda skolor och låter bli en del som existerar har jag faktiskt svårt att se nyttan. Inte heller känns det vettigt att ge betyg utan att förklara varför det ser ut som det gör. Den inställningen från GP är som gjord för att skapa och förstärka fördomar. Hela undersökningen känns ärligt sagt något irrelevant och faktiskt rent ut sagt uselt gjord.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: En granskning som kan slå fel. | Annarkia()

  • migbg

    Detta kan vara en början på ett mer långsiktigt projekt. Jag uppmuntrar verkligen att man sätter lite press på att öka kvalitén eller belysa de brister som finns. Jag önskar att detta utmynnar i någon form av ranking på allt som är offentligt. Vård, skola, sjukhus osv. 

    Vi måste ställa krav på det vi betalar. Jag själv har aldrig blivit så dåligt behandlad som på den offentliga vården, inte det att jag fick fel behandling, men attityd och viljan att lyssna på vad som fungerar och inte. Det struntade man i fullständigt. Sen gick jag till en privat aktör som var ansluten till vg regionen, där var attityden en helt annan. 
    Av den enkla anledningen, utan patienter i den privata vården så finns dem inte kvar. Jag tycker det är skamligt som man behandlat mig inom den offentliga vården. Fler granskningar, fler artiklar lyft fram problemen. 

    • Det är ett större projekt kan vi se av artiklarna i papperstidningen. Men hittills har jag inte hitta någon anledning till att ändra min kritik av artiklarna.