Tre organiserade nazister misstänkta för mord i Vallentuna

Regelbundet, i själva verket varje år, mördar nazister och rasister en eller flera personer. Ofta är morden rasistiskt eller homofobiskt motiverade. Hatbrott helt enkelt.

I slutet av september höggs Joakim Karlsson ner i Vallentuna. Han knivhöggs i ryggen och de tre männen sparkade och stampade på honom när han hamnat på marken. Alla tre som misstänks för mordet är organiserade nazister och är misstänkta för fler brott med nazistiska förtecken:

18-åringen och 17-åringen greps den 29 september. När de greps hade de flygblad på sig från Svenska motståndsrörelsen. De båda hade gripits efter att de hamnat i en diskussion på en nattbuss i centrala Stockholm. När de misstänkta gärningsmännen lämnade bussen spärrade de dörrarna. De skrek ”Sieg Heil” och ”leve nationalsocialismen” och gjorde Hitlerhälsningar. För att sedan storma bussen beväpnade med knivar. 17-åringen gjorde utfall med kniven mot en av passagerarna men träffade inte. 18-åringen hotade resenärer på bussen med kniv. 17-åringen har i förhör inte velat uttala sig om han är medlem i den militanta organisationen, Svenska motståndsrörelsen, men säger att han är nationalsocialist. 18-åringen vill i polisförhör inte uttala sig om sin politiska åskådning.

Drygt en vecka tidigare misstänks 17-åringen och 18-åringen för att ha misshandlat en man på en fest. 17-åringen ska ha slagit en flaska i huvudet på mannen, måttat flera slag mot hans ansikte och slängt en spegel på honom och hållit en kniv mot hans hals. 18-åringen ska ha slagit mannen flera gånger i ansiktet.

De nu misstänkta männen har även tidigare varit misstänkt för våldsbrott med nazistiska motiv. 17-åringen och 18-åringen har häktats medan polisen fortfarande letar efter den tredje misstänkte, en 21-åring.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements