Notorisk inbrottstjuv hade miljon hemma

Polisen gjorde razzia hemma hos en 47-årig man i Partille som gripits på bar gärning för bilinbrott och stöld ur bil. Vid husrannsakan fann man 1 miljon kronor i kontanter hemma hos mannen. Han vägrar kännas vid pengarna.

Polisen har flera teorier om pengarna. Han förvarar dem åt nån annan, han har varit inblandad i nåt större rån eller i en knarkaffär, det är hans samlade besparingar från en framgångsrik karriär som bilinbrottstjuv. Ingen vet och den gripne mannen lär inte säga nåt om varför han had så mycket kontanter i sitt hem. Men att det skulle vara de samlade besparingarna från en framgångsrik karriär som inbrottstjuv kan vi nog stryka. Huvuddelen av den karriären har nämligen tillbringats i fängelse.

47-åringen har ett digert, ett omfattande, brottsregister. Han dömdes första gången i november 1992 av Göteborgs tingsrätt för försök till stöld, försök till bedrägeri, häleri samt olovligt förfogande. Sen dess har brottsligheten bara fortsatt och han återfinns i 55 avsnitt i Rikspolisstyrelsens brottsregister. Mannen är mycket välkänd av polisen och så fort han är fri sätter man spaning på honom.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements