Hemundervisning för religiösa är fel

Att religiösa föräldrar ska kunna hålla sin barn ifrån en allmängiltig och bred skolgång är som jag ser det helt fel. Det är att ge vidskepelse för stort inflytande och det är att minska barnens möjlighet att själva välja sitt liv när de blir vuxna. Religiös undervisning får ske på fritiden, men alla barn i Sverige ska ha möjlighet att gå i vanlig skola tillsammans med barn av annan tro.

Det finns absolut ingen anledning för svenska myndigheter att tillmötesgå reaktionära religiösa föräldrar, oavsett om dessa föräldrar är ortodoxa judar, fundamentalistiska muslimer eller evangeliska frireligiösa kristna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Jonas1969

    Jag tycker du riktar din ilska åt fel håll. Är det inte sorgligt att den allmänna skolan inte kan erbjuda en öppen och tolerant miljö, där också dessa barn kan accepteras? Även om jag inte håller med dig och dina åsikter (som troligen dina barn också tar efter) är det inte OK att mina barn om jag hört att de därför trakasserat dina barn p.g.a ert sätt att vara klädda eller bete er.

    • Ett: Jag är inte arg. Två: Öppen och tolerant miljö har inget med religiös undervisning att göra. OM en tolerant miljö inte finns i skolan är det en fråga om resurser i from va personal och pengar. Den gemensamma skolan har sen 1990-talet fått en allt större brist på resurser genom privatiseringar och nedskärningar. Men det är en annan diskussion som får tas i samband med ett inlägg om det. Jag har skrivit många såna.